Huis kopen met ouders

Huis kopen met ouders
Huis kopen met ouders

Huis kopen met ouders tot 4 personen in één hypotheek is mogelijk. De huidige woningmarkt dwingt huizenzoekers om inventief te zijn. Samen met ouders, vrienden, broers of zussen regelen wij hypotheken tot 4 aanvragers. Een huis kopen in onverdeeldheid. Waarom kopen eigen kinderen met vader, moeder of beide ouders een huis?

 1. Veel meer inkomen waardoor ruim wonen mogelijk
 2. Ouders zorgen voor kleinkinderen
 3. Kinderen verzorgen ouders
 4. Voor gezelligheid
 5. Met 2 personen kan je al geen fatsoenlijke woning meer kopen in 2023

Een hypotheek met ouders of vrienden kan tot 1 miljoen euro. Dat betekent dat als u € 200.000,- overwaarde heeft op de oude woning dat u met 4 personen tot € 1.200.000,- een huis kan kopen. Bereken eens hoeveel u kan lenen samen met ouders of vrienden.

  Huis kopen met ouders de oplossing 

  Samen met ouders een huis kopen is de oplossing tegen de hoge huizenprijzen. Starters die samen een huis willen kopen zijn al kansloos. Een huis kopen met ouders is een hypotheek die wij steeds vaker regelen. Niet alleen met ouders maar ook met 3 of 4 vrienden of broers. Eerste huis kopen voor starters is lastig vandaar dat wij steeds meer hypotheken voor meerdere personen afsluiten.

  Hoe werkt een huis kopen samen met ouders?

  Hoe een huis kopen met ouders werkt is afhankelijk van de huidige situatie. Ik geef u 3 voorbeelden zoals wij meemaken.

  • Huis kopen met ouders, voor iedereen de eerste woning
  • Samen met ouders of vrienden een hypotheek er moet 1 huis verkocht worden
  • Met ouders of vrienden een huis kopen en twee huidige woningen moeten verkocht worden

  Lees ook even over eigenwoning en de fiscus. Huis kopen in box 1 of box 3.

  Huis kopen met ouders voor iedereen de eerste woning

  Koop je samen met je ouders, familieleden of kennissen je eerste eigen huis met 4 aanvragers dan is dit makkelijk. Er hoeven geen woningen verkocht te worden. Stel u koopt een woning voor € 800.000,- dan betekent dit dat iedereen 1 deel krijgt van € 200.000,-. Dit betekent niet dat je slechts voor € 200.000,- verantwoordelijk bent. Onafhankelijk van de hypotheekhoogte is iedereen voor 100% verantwoordelijk voor de totale hypotheekschuld.

  Huis kopen met ouders of vrienden en huidige woning verkopen

  U wil samen met ouders een huis kopen en ouders moeten hun oude woning verkopen? Dit kan, u krijgt op 1 woning een overbruggingshypotheek. Er zal een taxatierapport gemaakt moeten worden van de oude woning. Geldverstrekker wil weten wat de woningwaarde is. U kan dus gewoon een huis kopen met 4 personen terwijl er 1 woning in de verkoop gaat. Een woning kopen zonder voorbehoud van financiering behoort tevens tot de mogelijkheden met 2 personen. Dit kan zonder risico.

  Zowel ouders als eigen kind moeten oude woning verkopen

  Ouder en kind gaan samen een huis kopen en er moeten 2 woningen verkocht worden? U krijgt op slechts 1 woning een overbruggingshypotheek. Die andere woning zal dus eerst verkocht moeten worden als u dat geld nodig heeft voor de financiering.

  Huis verlaten betekent huis verkopen

  Koopt u met 4 personen een woning dan dienen alle 4 de eigenaren onder één dak te wonen en ingeschreven te staan bij de Gemeente. Iemand mag niet zo maar de woning verlaten. Gaat iemand de woning verlaten dan is het bijna onmogelijk om een ander voor in de plaats te zetten. Diegene die de woning verlaat heeft recht op overwaarde en deze moet betaald worden. Als de niet zit te wachten op

   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *